Algemene activiteiten

Binnen G.D. Herodotus organiseren wij verschillende activiteiten, zowel educatieve als recreatieve activiteiten, zoals borrels en themafeesten. Op deze pagina vind je een overzicht van onze activiteiten die jaarlijks worden georganiseerd of vaak terugkomen.

 

Gala

Elk jaar organiseert G.D. Herodotus samen met de zusterverenigingen S.V. Lingua en Omnia Bèta een gala. Dit is onze grootste activiteit.

 

After Tentamen Borrel (ATB)

Na elke tentamenweek wordt er een borrel georganiseerd om de stress van de tentamens te vergeten. Vaak is er ook een thema aan de ATB verbonden, zoals bij de eerste ATB van schooljaar 2022-2023 bijvoorbeeld Halloween.

Doordraaicollege (DDC)

Tijdens het DDC staat er één thema centraal waarover alle vijf de gamma vakken binnen onze vereniging een kort college geven. Dit is één van onze verschillende educatieve activiteiten. Deze colleges worden soms door docenten gegeven, maar soms ook door onze alumni,

Danscursus (gala)

Naar aanloop van het gala houden we vaak een stijldanscursus. Hierdoor kan iedereen zijn danskunsten goed op het gala laten zien.

Heerlijke Hero's Snackwedstrijd (H.H.S.W.)

Bij de H.H.S.W. strijden de leden die zich hebben opgegeven om de beker. Het gaat er om wie de meeste snacks, tot nu toe ging het eigenlijk altijd om frikandellen, kan eten binnen 15 minuten.  

Heroast

Tijdens deze activiteit verzorgen de bestuursleden en actieve leden een hilarische avond waarin beide partijen op ironische wijze eens flink onder de loep worden genomen , zodat alle toeschouwers buikpijn van het lachen krijgen.